Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cody Linley

 

 Forrás: Strarity

 

 

 

cody-linley-7.png

Cody Linley 1989 November 20-án született Cody Martin Linley néven Lewisville városában, Texas államban, Codynak négy fiútestvére van akikkel nagyon jól egyezik.

KARRIER

 

Cody Linley karrierjét ideje korán megkezdte 1998-ban, ebben az évben kapta meg első szerepét a Still Holding On: The Legend of Cadillac Jack, Lisa Hartman oldalán, majd a producerek fel figyeltek rá és így kapta meg Spit McGee szerepét a My Dog Skip című drámai filmben.

1999 és 2001 között ő alakította Griffin Pope és Timmy szerepét a Walker, Texas Ranger című sorozatban, majd 2002-ben a Beyond the Prairie, Part 2: The True Story of Laura Ingalls Wilder filmben volt látható Charlie Magnuson szerepében.

Több sikeres és kevésbé sikeres filmben alakított már, de a nagy áttörést a Disney által rendezett Hannah Montana sorozat hozta meg neki, ahol Jake Ryan szerepébe bújt aki egyben Miley Stewart (Miley Cyrus) barátja is volt, 2010-ben a producerek úgy gondolták, hogy itt az ideje, hogy Jake Ryan távozonn a sorozatból, mivel a Disney dobása már a vége felé járt, és így Cody is többet koncentrálhat zenei téren.

2010-ben adtak ki első nagysikerű kislemezét amihez már klip is készült ez nem más mint a Breath című dal, de ami a legfontosabb, hogy Cody tagja a Hollywood Knights híreség kosárlabda csapatnak. 2009-ben került a mozikba a Forget Me Not című thriller film amiben Cody játsza az egyik főszerepet.

ÉRDEKESÉGEK

 

- Nagyon jó barátságot ápol Demi Lovatoval, Julianne Houghal és Roshon Fegannal.

- Legjobb barátjai Miley Cyrus, Emily Osment és Mitchel Musso akiket a Hannah Monatan forgatásán ismert meg.

- 2006-ban egy Valnetin napon meglepte édesanyját a kedvencszínű virágaival.

- Van egy édes testvére és három mostoha.

- Kedveli a arap, country és rock zenét.

- Kedvenc sportja a kosárlabda.

- Játszik akusztikus és eletronikus gitáron is.

- Tagja a Hollywood Knights híreségi kosárlabda csapatnak.